Navigation




KZSM Zw. Rew.

00-682 Warszawa, ul. Hoża 66/68
tel.: 22 372 03 72
fax: 22 372 03 25
e-mail: kzsm@kzsm.org.pl

Kursy walut

Kursy walut
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
NBP 2017-09-22
USD 3,5651 -0,90%
EUR 4,2746 -0,27%
CHF 3,6807 -0,63%
GBP 4,8369 -0,35%
Wspierane przez Money.pl

Polecamy

Partnerzy

   


 





  
 
 



   
 
 
 
 


 
 






Powrót do poprzedniej strony Wydrukuj tę stronę

KESEM Włocławek

Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku istnieje już ponad 70 lat. Jest jednym z pierwszych zakładów zajmujących się przetwórstwem mleka w Polsce.

W chwili obecnej firma jest wysoce wyspecjalizowanym producentem sera twarogowego oraz śmietany. Produkowane w Spółdzielni twarogi to produkty szczególnie cieszący się uznaniem klientów, które wytwarzane są z mleka najwyższej jakości. Liczne nagrody i wyróżnienia przyznane podczas targów branży mleczarskiej m.in. podczas Mlecznej Rewii w Gdańsku, czy Mleko-Expo w Warszawie, serom twarogowym z Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej gwarantują, że są to produkty jedne z najlepszych dostępnych obecnie na rynku. Podczas targów branży mleczarskiej Gdańsku, w 2009 roku firma otrzymała wyróżnienie w postaci Złotej Mlecznej Rewii za najnowszy produkt twarogowy – twaróg sernikowy w wiaderku 1 kg. Jest to produkt który doskonale sprawdza się jako bazowy składnik do wypieku tradycyjnych serników, oraz może służyć jako serowe nadzienie do innych wyrobów cukierniczych.

Szczególne wyróżnienie  – Puchar Targów Mleczna Rewia 2009 z którego jesteśmy bardzo dumni, otrzymała na tej imprezie nasza śmietana 12% extra, która jest produkowana w niezmienionej postaci od 1993 roku. Świadczy to tym, że produkt ten jest ceniony przez klientów za swoje doskonałe właściwości smakowe oraz charakterystyczne opakowanie. Dzięki tym cechom nadal jest pożądanym przez klientów produktem dostępnym na rynku.

Dzięki tradycyjnym metodom produkcji stosowanym od najdawniejszych lat z użyciem chust twarożkarskich i specjalnych pras do odciskania ziarna twarogowego, nasze twarogi uzyskują zwartą i jednolitą konsystencję oraz jedyny w swoim rodzaju bukiet smakowo-zapachowy. W procesie produkcyjnym nie stosujemy żadnych dodatków -aromatów, barwników ani substancji konserwujących. 

Twarogi tradycyjne z naszej Spółdzielni wyróżnia:
• Zwarta konsystencja wynikająca z zastosowania pras wymuszających odciek serwatki
• Na przekroju struktury widoczne ziarna twarogowe
• Charakterystyczna faktura chusty serowarskiej na powierzchni
• Ręczne krojenie i pakowanie twarogu
• Świeży bukiet zapachowo-smakowy
• Składniki pochodzące tylko z mleka – nie zawierają aromatów, barwników ani substancji konserwujących

Szeroki wachlarz stosowanych opakowań do produkowanych w firmie twarogów - od tradycyjnego papieru do pakowanych próżniowo w folię, pozwala sprostać wymaganiom licznej grupie naszych klientów, jak również umożliwia nam prowadzenie  ekspansywnej polityki sprzedaży na nowe rynki.

Obecnie firma jest na etapie wdrażania do produkcji nowych serów twarogowych, tzw.  stało wagowych  w opakowaniach 250g z systemem „zamknij-otwórz”. Ponadto oferujemy szeroką gamę twarogów, śmietan i śmietanek pakowanych w odpowiednio większe opakowania jednostkowe przeznaczone dla cukierników, zakładów gastronomicznych oraz jednostek zbiorowego żywienia.

21 czerwca 2011 roku produkowane w Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej twarogi - półtłusty krajanka oraz półtłusty klinek zostały zgłoszone do Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego gdzie pomyślnie przeszły proces ubiegania się o Znak Gwarancyjny „Jakość – Tradycja”.

Z cyklicznie przeprowadzanych badań ankietowych wśród klientów wnioskujemy, że wyroby „KeSeM” są wysoko cenione za niepowtarzalne walory smakowe i naturalną świeżość produktu . Nasze działania zmierzają do ciągłego doskonalenia swoich produktów do wyszukanych gustów nowych klientów. Gwarancją najlepszej jakości jest otrzymanie przez firmę w roku 2005 Certyfikatu ISO 9001:2000.

Utrzymanie wysokiej jakości produktów gwarantuje jakość mleka pochodzącego z czystych ekologicznie obszarów położonych wśród Gostynińsko-włocławskiego Parku Krajobrazowego. Wszystkie procesy produkcyjne w firmie są prowadzone z uwzględnieniem jak najbardziej surowych norm odnośnie ochrony środowiska, co świadczy o jej dbałość o ekologię.

Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku poza wspomnianymi wcześniej produktami jest również producentem mleka świeżego w kartonie typu PURE-PAK®,  jogurtów owocowych i naturalnych, serków homogenizowanych, maślanki naturalnej, kefiru i masła.

 

KUJAWSKA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA
ul. Wysoka 15
87-800 Włocławek

www.kesem.com.pl



Krajowy Związek Spółdzielni MleczarskichKrajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich
Związek Rewizyjny
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa