Navigation




KZSM Zw. Rew.

00-682 Warszawa, ul. Hoża 66/68
tel.: 22 372 03 72
fax: 22 372 03 25
e-mail: kzsm@kzsm.org.pl

Kursy walut

Kursy walut
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
NBP 2017-07-26
USD 3,6661 +0,39%
EUR 4,2611 +0,12%
CHF 3,8404 -0,37%
GBP 4,7722 +0,28%
Wspierane przez Money.pl

Polecamy

Partnerzy

   


 





  
 
 



   
 
 
 
 


 
 






Powrót do poprzedniej strony Wydrukuj tę stronę

SM LAZUR

Spółdzielnia Mleczarska w Nowych Skalmierzycach to ponad 50 lat tradycji serowarskich w produkcji serów pleśniowych. Dzięki zastosowaniu nowych technologii, wykorzystaniu nowoczesnego parku maszynowego i wysokiej jakości surowca nastąpił znaczący wzrost produkcji wytwarzanego asortymentu. Do tradycyjnego sera LAZUR Błękitny dołączyły kolejne: Turkusowy, Perłowy, Srebrzysty, Złocisty, Skalmierzycki, Sałatkowy oraz topione: Kremowy, Grzybowy, Złocisty. Obecnie LAZUR to jedna z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych marek na rynku sera pleśniowego z przerostem niebieskiej pleśni. Wypracowana przez lata najwyższa jakość i niepowtarzalny smak skalmierzyckich serów pleśniowych ugruntowały wysoką pozycję na rynku.

 

 

Sery LAZUR są produkowane z mleka krowiego najwyższej jakości. To produkty bezpieczne dla zdrowia kontrolowane na każdym etapie produkcji. Nie zawierają konserwantów, ani sztucznych barwników, a zastosowanie podpuszczki mikrobiologicznej pozwala cieszyć się ich smakiem także wegetarianom. Sery pleśniowe LAZUR produkowane są zgodnie z certyfikowanym systemem jakości ISO 22000. Posiadają renomowane znaki TERAZ POLSKA, POZNAJ DOBRĄ ŻYWNOŚĆ, POLSKI PRODUCENT ŻYWNOŚCI, które zostały przyznane na podstawie wnikliwej i wszechstronnej oceny standardów produkcji i sprzedaży. Są one gwarancją najwyższej jakości produktu.

 

LAZUR wyróżnia się różnorodnością w gamie serów pleśniowych i trudno dziś sobie wyobrazić tradycyjną deskę serów bez lazurowych smaków, takich jak LAZUR Błękitny, Turkusowy, Srebrzysty, Złocisty, czy Skalmierzycki. Ten ostatni stanowi rarytas, który doskonale łączy świat serów żółtych i pleśniowych. Delikatny smak słodkiej śmietanki i orzechów sprawia, że smak tego sera jest nieporównywalny z żadnym innym serem. Sery LAZUR Złocisty i Srebrzysty zostały wzbogacone o aktywne kultury bakterii LA-5 i BB. Stawiamy na innowacyjność. Spółdzielnia Mleczarska LAZUR, jako jedyna plastruje sery z przerostem i porostem szlachetnej niebieskiej pleśni.

„Lazurowy tort” podczas II Powiatowego Święta Sera 06.06.2009, na zdj. Prezes SM Lazur Zenon Michaś

Sery Lazur to szeroki asortyment produktów ze szlachetną pleśnią Penicillium roqueforti. Najbardziej znany to Lazur błękitny.

 

 

     Lazur błękitny główka

Lazur błękitny ma wilgotny, ale kruchy miąższ i aromatyczny nieco ostry smak, natomiast Lazur turkusowy z zieloną szlachetną pleśnią jest tym najostrzejszym.

Lazur błękitny

Lazur turkusowy

LAZUR ZŁOCISTY 

Spółdzielnia Mleczarska Lazur w 2009 r. jako pierwsza wprowadziła na polski rynek sery pleśniowe w plastrach. Jadalna, pleśniowa skórka sera składa się na jego szczególny aromat i konsystencję. Lazur srebrzysty charakteryzuje się oryginalnym, orzeźwiającym smakiem. Lazur złocisty to jedyny ser pleśniowy wzbogacony o aktywne bakterie probiotyczne LA-5®, które mają korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Z kolei Lazur skalmierzycki to prawdziwy hit serowy, który powstał z połączenia dwóch technologii produkcji serów pleśniowych i żółtych.

 

 

 

Lazur skalmierzycki

Lazur srebrzysty

Lazur złocisty

Spółdzielnia Mleczarska Lazur oferuje także kremowe serki pleśniowe. Lazur grzybowy posiada pikantny smak dzięki dodatkowi suszonych grzybów, szczypiorku i czosnku. Lazur kremowy to delikatny serek z kawałkami sera Lazur błękitny i Lazur perłowy. Lazur złocisty o naturalnym smaku i zapachu sera Lazur złocisty z dodatkiem słodkiej, czerwonej papryki.

Lazur Grzybowy

Lazur kremowy

Lazur złocisty

Sery pleśniowe Lazur dodane do dań mięsnych, rybnych i makaronów nadają im nowy charakter. Dla wszystkich smakoszy została przygotowana bogata baza przepisów kulinarnych z serami Lazur, które są dostępne na stronie internetowej www.lazur.pl. Polecamy naszą specjalność: sery Lazur zapiekane w cieście naleśnikowym stanowiącą oryginalną przystawkę.

 

Deska serów Lazur

Rosnący z roku na rok popyt na sery pleśniowe sprawił, że zajmują znaczące miejsce na naszym stole. Nie tylko podczas wyjątkowych okazji, gali czy biznesowych bankietów. Pleśniowe rarytasy wkroczyły do restauracji i naszych domów, dumnie prezentują się na tradycyjnej desce sera, kanapkach. Swym charakterystycznym smakiem urozmaicą nie jedną sałatkę, pizzę czy zapiekankę. Sosy i zupy z ich udziałem nabiorą nowego wyrazu i zaskoczą nie jednego smakosza.

 



Krajowy Związek Spółdzielni MleczarskichKrajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich
Związek Rewizyjny
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa