Navigation


« sierpień 2019 »
PnWŚCzPSN
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

"kto mleko pije, ten zdrowo żyje"


 

Waldemar Broś
Prezes Zarządu KZSM Zw. Rew.





 




  
 
 



   
 
 
 
 
 
 








KZSM Zw. Rew.

00-682 Warszawa, ul. Hoża 66/68
tel.: 22 372 03 72
fax: 22 372 03 25
e-mail: kzsm@kzsm.org.pl

Kursy walut

Kursy walut
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
NBP 2019-08-20
USD 3,9408 +0,53%
EUR 4,3656 +0,31%
CHF 4,0227 +0,39%
GBP 4,7654 +0,26%
Wspierane przez Money.pl

Polecamy

Partnerzy

   


 



Powrót do poprzedniej strony Wydrukuj tę stronę

Strona Główna

20-02-2009

Komisja Europejska zwiększyła stawki refundacji wywozowych do większości przetworów mlecznych


W dniu 19 lutego 2009 r. na 76 posiedzeniu Komitetu Zarządzającego ds. Wspólnej Organizacji Rynków Rolnych przyjęto rozporządzenia Komisji Europejskiej dotyczące zwiększenia stawek refundacji:
1) ustalanych w ramach procedury przetargowej dla:
- naturalnego masła w blokach o masie netto co najmniej 20 kg, objętego kodem produktu ex 0405 10 19 9700 o 20% do maksymalnego poziomu 60,00 EUR/100 kg,
- bezwodnego tłuszczu mlecznego w pojemnikach o masie netto co najmniej 20 kg, objętego kodem produktu ex 0405 90 10 9000 o 26% do maksymalnego poziomu 73,00 EUR/100 kg,
- odtłuszczonego mleka w proszku w workach o masie netto co najmniej 25 kg i zawierającego wagowo nie więcej niż 0,5% domieszek, objętego kodem produktu ex 0402 10 19 9000 o 10% do poziomu 21,98 EUR/100 kg, przeznaczonych do wywozu do miejsc przeznaczenia określonych w art. 2 rozporządzenia Komisji (WE) nr 619/2008 z dnia 27 czerwca 2008 r. otwierającego stały przetarg na refundacje wywozowe dotyczące niektórych przetworów mlecznych (Dz. Urz. UE L 168 z 28.6.2008, str. 20);
2) z góry ustaloną stawką refundacji dla wszystkich przetworów mlecznych objętych systemem refundacji o kodach od 0401 30 31 9100 do 0405 90 90 9000,w tym dla proszków mlecznych średnio o ok. 11 % oraz dla masła i bezwodnego tłuszczu mlecznego o ok. 22 % – stawki refundacji do serów pozostały na poziomie ustalonym w dniu 22 stycznia 2009 r.;
3) dla produktów nie objętych załącznikiem I do Traktatu odpowiednio do podwyżek refundacji dla proszków mlecznych i masła.

Nowe stawki refundacji wywozowych obowiązujące od  w dniu 20 lutego 2009 r.

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 140/2009 z dnia 19 lutego 2009 r. ustalające refundacje wywozowe w odniesieniu do mleka i przetworów mlecznych

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 141/2009 z dnia 19 lutego 2009 r. ustalające maksymalną stawkę refundacji wywozowej w odniesieniu do masła w ramach stałego zaproszenia do składania ofert przetargowych otwartego rozporządzeniem (WE) nr 619/2008

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 142/2009 z dnia 19 lutego 2009 r. ustalające maksymalną stawkę refundacji wywozowej w odniesieniu do odtłuszczonego mleka w proszku w ramach stałego zaproszenia do składania ofert przetargowych otwartego rozporządzeniem (WE) nr 619/2008

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 144/2009 z dnia 19 lutego 2009 r. ustalające stawki refundacji stosowane do mleka i produktów mlecznych wywożonych jako towary nieobjęte załącznikiem I do Traktatu

Źródło : Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi



Krajowy Związek Spółdzielni MleczarskichKrajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich
Związek Rewizyjny
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa