Navigation


« sierpień 2019 »
PnWŚCzPSN
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

"kto mleko pije, ten zdrowo żyje"


 

Waldemar Broś
Prezes Zarządu KZSM Zw. Rew.





 




  
 
 



   
 
 
 
 
 
 








KZSM Zw. Rew.

00-682 Warszawa, ul. Hoża 66/68
tel.: 22 372 03 72
fax: 22 372 03 25
e-mail: kzsm@kzsm.org.pl

Kursy walut

Kursy walut
Money.pl - Serwis Finansowy nr 1
NBP 2019-08-23
USD 3,9371 +0,09%
EUR 4,3572 -0,20%
CHF 3,9876 -0,43%
GBP 4,8050 +0,56%
Wspierane przez Money.pl

Polecamy

Partnerzy

   


 



Powrót do poprzedniej strony Wydrukuj tę stronę

Strona Główna

15-12-2011

Konferencja "Produkty zbożowe każdego dnia!"


14 grudnia 2011 r. w Warszawie w siedzibie KZSM Zw. Rew. odbyła się konferencja prasowa Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych, pn. "Produkty zbożowe każdego dnia!" zorganizowana w ramach Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych. Patronat honorowy nad spotkaniem objął Prezes Agencji Rynku Rolnego – instytucji nadzorującej Fundusze Promocji. Partnerem medialnym była redakcja „Nowej Wsi Europejskiej”.

W konferencji wzięli udział: Andrzej Butra - Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa , Lucjan Zwolak - Zastępca Prezesa Agencji Rynku Rolnego ,  Profesor Krzysztof Krygier z Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, Paweł Zambrzycki - Zastępca Dyrektora Biura Promocji Żywności ARR , Stanisław Kacperczyk – Prezes Polskiego Związku Producentów Roślin Zbożowych, Waldemar Broś – Prezes KZSM Zw. Rew.

Konferencja miała na  celu przekazaniu informacji nt. promocji spożycia produktów zbożowych. Prezes Stanisław Kacperczyk zapewniał, iż „nadrzędnym celem inicjatyw jest edukacja Polaków, jak ważne jest spożycie pieczywa całoziarnowego – źródła wielu wartościowych składników pokarmowych.”

Obecni na konferencji Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Rolnictwa – Andrzej Butra i Zastępca Prezesa Agencji Rynku Rolnego – Lucjan Zwolak opowiedzieli o tradycji spożywania chleba – nieodłącznego elementu każdego polskiego stołu.

Profesor Krzysztof Krygier z Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego przybliżył zgromadzonym tajniki zbilansowanej diety. W „10 przykazaniach zdrowotnych” nie mogło zabraknąć informacji na temat ogromnego wpływu produktów razowych na ludzki organizm. Ponadto podczas spotkania prof. dr hab. inż. Kazimierz Sadkiewicz – bydgoski naukowiec i technolog zbóż, przedstawił zależności między jakością mąki i ziarna na jakość wytwarzanego z nich pieczywa.

Obecny wśród prelegentów Zastępca Dyrektora Biura Promocji Żywności ARR – Paweł Zambrzycki opowiedział o Funduszach Promocji - „stworzonych, aby wspierać marketing rolny, wzrost spożycia oraz promocję produktów rolno-spożywczych”. Dodał, że do końca listopada 2011 roku w ramach Funduszu Promocji Zbóż i Przetworów Zbożowych zrealizowanych zostało 15 zadań.

Źródło: ARR



Krajowy Związek Spółdzielni MleczarskichKrajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich
Związek Rewizyjny
ul. Hoża 66/68
00-682 Warszawa